Мобилно меню

4.6 1 1 1 1 1 Rating 4.60 (10 Votes)
crl.jpgВ САЩ от няколко години се излъчва православна радиопрограма – Come Receive the Light. Началото е аматьорска енорийска инициатива, първоначално целяща да донесе православната вяра сред прикованите към домовете си хора, да разпространи сред света радостта на Православието и да бъде като седмично допълнение към поклонението на вярващите. Излъчванията започват на 4-ти декември 1996-та година със скромни предавания и въможности, но само за няколко години тази инициатива се превръща в редовно седмично служение, което носи на слушателите си истинска храна за душата. 
С подкрепата на все повече вярващи и енории понастоящем програмата вече е част от координираните усилия на Orthodox Christian Network. Програмата представлява едночасово съботно излъчване с православни новини, коментари, анализи, интервюта и специални гости по теми в тяхната компетентност. 

Екипът на програмата вече се състои от професионалисти в различни области, което обезпечава широк обхват на експертност – компютърни технологии, аудио и видео продукции, инвестиции, имущество и журналистика. Заедно с набирането на опит и технологично равнище расте и популярността и броят на слушателите, защото още от началото досега колективът е насочвал усилията си не към удължаване на времетраенето на програмата, а към увеличаване на покритието с включване към излъчването на постоянно нарастващ брой радиостанции на територията на целите Щати и части от Канада. Излъчването е сателитно и може да се препредава от всички заинтересувани местни радиостанции, а онези с вече ангажиран часови пояс могат да го записват и излъчват наново в избрано от тях време.  

metropulos.jpg Студиото на програмата се намира във Форт Лаудърдейл, Флорида, а основният водещ е протопрезв. Кристофър Метропулос (на снимката), предстоятел на църквата "Св. Димитрий" в града. Самата програма вече е с най-широк обхват сред подобните на нея в целите Съединени Щати и по време на предаванията се регистрират редовни телефонни обаждания, адресирани до гостите на предаванията – както свещенослужители, така и миряни богослови, с които се обсъждат съвременни нравствени и религиозни въпроси, свързани с ежедневието на всички ни. 

"Това е уникално радиопредаване – споделя о. Кристофър, основател на програмата. – Никой друг в страната не прави програма с толкова голям обхват. Бог наистина ни благославя с невероятен екип от доброволни сътрудници".
 
Предаванията от 2000 година досега се намират архивирани на интернет сайта на програмата – http://www.receive.org и след кратка регистрация могат да бъдат слушани от всеки, който разбира добре английски.  

Макар основното средство на Orthodox Christian Network да е горната радиопрограма, мисията на тази специално създадена агенция на Постоянната комисия на каноничните православни епископи в Америка (SCOBA) е да се изполват, както радиото, така и интернет и телевизията за разпространяването на радостта, надеждата и спасението в Иисус Христос чрез живота в православното християнство в съвременното ни общество. 

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/awp9a 

Разпространяване на статията: