Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (17 Votes)

43175735380 bb1ee34d34 kПо инициатива на Софийска митрополия на 18 май от 10 ч. до 14 ч. ще се проведе годишна среща и работен семинар на учители по Религия и от прицърковните школи на тема: „Да учим като Христос“. Събитието ще се проведе в салона на Софийска митрополия на ул. „Цар Калоян“ № 7. Организатори са Софийска митрополия и Центърът за образователни инициативи „Двери“.

Поканени са не само учители, но и студенти, семинаристи и ученици, които се интересуват от въпросите на религиозното образование у нас и искат да вложат време и усилия в тази област.

Проявата се организира в дните между 11 май и 24 май, когато честваме паметта на св. братя Кирил и Методий и тяхното дело за християнска просвета сред славянските народи.

Целта на събитието е да се даде възможност за среща и общуване между учителите по Религия и тези от прицърковните школи, да се подчертае значимостта на техния труд и служение на Църквата, запознаване с някои техники при преподаване на предмета Религия, мотивиране на учителите да повишават квалификацията си, поощряване на студенти и семинаристи да поемат служението на учители.

Програма:

Откриване

  1. Въведителен доклад на Белоградчишки еп. Поликарп
  2. Изказвания на представители на РУО - София, Богословския факултет на СУ и др.

Почивка

Работен семинар на тема „Да учим като Христос“

  1. Занятие на тема „Как учи Христос“ върху евангелски откъс.

Водещи: д-р Полина Спирова и д-р Златина Каравълчева

  1. Работни групи върху проблема за повишаване на броя на учениците, изучаващи Религия в училище.
  2. Обобщаване на резултатите.

Закриване.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/u4pf9 

Разпространяване на статията: