Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (10 Votes)
1_12.jpgКак да оцелееш, когато доходите спадат, безработицата расте, а обслужването на ипотеките, лизингите и кредите продължава да затяга примката? При всички положения спираш да раждаш повече деца ... или дори едно. Така пестиш от изхранване, облекло, играчки, лечение, развлечения, образование и най-вече от време за отглеждане, което да посветиш на оцеляването си. Това време е и дългосрочният ти принос в икономиката за преодоляване на кризата. Не че имаш избор, защото този след тебe е готов на още повече жертви още по-дългосрочно. Как да не добавиш краткосрочно и малките финансови инжекции на платените аборти? Щом се налага... Пък и Големият Брат (или по-скоро Големият Баща) явно няма нищо против. Защото встъпилият вече в длъжност президент Обама успя да пласира тази ключова стратегия за преодоляване на икономическата криза.

Децата са прекрасни консуматори, но не генерират брутен продукт, докато възрастните са хем консуматори, хем генератори, а в САЩ хора в трудоспособна възраст не липсват и няма и да липсват. Контрацепцията и абортите сами по себе си генерират приходи, елиминират непродуктивното консуматорство и затварят цикъла с освобождаване на ресурс за ново генериране на приходи. И цикълът се завърта като колело за изгазване от тресавището на кризата.
 
Освен това тази стратегия вече е доказала, че действа – след пълното легализиране на абортите в началото на 1973-та година не може да не свържеш 49-те милиона аборта оттогава (над 3500 дневно) с водещата роля на САЩ в световната икономика... Докъм началото на 2008 г., когато от водещия авторитет Alan Guttmacher Institute оповестиха данни, че за пръв път от десетилетия броят на абортите там е спаднал до 1,2 милиона годишно. А кризата вече се беше развихрила. Може пък и да няма връзка. Но една изпитана стратегия не трябва да се променя. С известно нагаждане към нагласите на обществото тя трябва да се приложи отново. И отново.

А електоратът е готов да прегърне каква ли не програма, стига да бъде завладян от красноречието на некомпрометиран и харизматичен лидер. Чието слово майсторски пресъздава адската нищета при евентуално кривване от пътя и райското благосъстояние при неотклонното следване на водача. И като майстор на тези похвати, доказали ефективността си пред все още реагиращия на християнски стимули народ на САЩ, президентът Обама действа като истински Голям Баща.

Замислял ли си се обаче, кой може да е следващият в семейството, срещу чието елиминиране същият Голям Баща няма да има нищо против?

_______________
*   1) Аборт? Нов опит? Не успя? - англ. 
     2)  Спиране? Нов опит? Пропускане? - пословично конзолно съобщение за грешка на операционната система MS-DOS при физически проблеми с дискетите.

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/kqu4w 

Разпространяване на статията:

 

 

И рече старецът...

Гледай да имаш милост към всички, защото чрез милостта човек намира дръзновение да говори с Бога.

Авва Памб