Мобилно меню

4.95 1 1 1 1 1 Rating 4.95 (40 Votes)

2019 11 10 2001В сайта ни вече е достъпен каталог с изданията на Двери (вижте тук). Те са публикувани през шестте години на съществуване на издателството. Книгите са разпределени в три категории: „Нашите издания“, „Учебни пособия“ и „Съвместни издания“.

Първата категория съдържа произведения на различни автори, подготвени за издаване от екипа на Двери. Някои от тях, като беседите на Лимасолския митр. Атанасий, още с излизането си се превърнаха в абсолютни бестселъри и претърпяха многократни преиздавания.

Учебните пособия от втората категория са дело на екипа на Двери. Финансирането им се осигурява от дарители, така че те да могат да достигат до учителите и учениците безплатно.

В третия раздел са включени издания, които са създадени в сътрудничество с различни митрополии на БПЦ.

Изданията са достъпни в книжарница „Български книжици“ в София и църковни магазини в столицата и страната.

4.5294117647059 1 1 1 1 1 Rating 4.53 (34 Votes)

ЧРДПреди 11 години на 24 май в публичното пространство стартира своята дейност православният портал „Двери на православието“. Неговата цел е да предоставя независими църковни новини и да ориентира българското общество в християнското учение и църковния живот.

Създаден като доброволен проект, „Двери“ може да си позволи пълна независимост и само едно пристрастие – търсенето на Истината. Затова сайтът има каузи, които защитава без да пести сили, отваря теми, за които не може да се мълчи, поставя въпроси, които изискват отговори, работи без почивен ден, стараейки се да предоставя на своите читатели най-бързата, най-интересната и най-независимата информация.

От друга страна, „Двери“ e мащабен проект заради участието в него на много доброволци извън екипа на създателите му. Порталът функционира и осигурява разнообразна информация благодарение на своите сътрудници от различни части на страната и света.

Днес „Двери“ празнува 11 години от създаването си. От гледна точка на бизнеса това е нелогичен проект, който няма рационално обяснение за своето съществуване. Той се основава единствено на християнския стремеж за проповед на Христос и споделянето на нашата вяра. „Двери“ не се стреми да налага мнения, а предлага информация, не манипулира, а ориентира, не приема никакво насилие, още по-малко в областта на вярата и на живота във вярата. Затова призивът на неговите създатели към читателите от основаването досега остава непроменен: „Нашата вяра: ела и виж“.

На всички наши сътрудници и читатели честитим днешния празник 24 май и желаем много здраве и още дълги години да сме заедно в Двери.бг!

4.7777777777778 1 1 1 1 1 Rating 4.78 (18 Votes)

2016-04-20 15421Екипът на „Двери“ съвместно със Западноевропейска епархия на БПЦ подготви подарък за деца – „Великденска книжка“. Изданието е предназначено за учениците  от неделни училища или изучаващи религия, както и за всички деца, които искат да научат повече за празника Възкресение Христово и предшестващите го дни на Страстната седмица. Великденската книжка е предизвикателство за малките ученици, които трябва да я сглобят правилно, да прочетат текстовете и да приложат към тях съответните изображения. Книжката може да е интересно и полезно четиво не само за децата, но и за цялото семейство.

„Великденската книжка“ е отпечатана в тираж 10 000 бр., финансирани от Западноевропейска епархия. Подаръкът се разпространява безплатно, за да достигне лесно до повече български деца и техните семейства.

Изданието беше представено за първи път на участниците в националния семинар в Русе, проведен от 14 до 17 април. „Великденската книжка“ вече е изпратена по заявки на Варненска, Русенска, Видинска и Неврокопска епархия.

Това е вторият подобен проект на "Двери" съвместно със Западноевропейска епархия. Първият беше Рождественски подарък - образователна игра за изработване на украса за елхата със сцени от Христовото рождество (тук).

Заявки могат да се направят от митрополии и учители на тел. 0887964671 и на имейл: redaktori@dveribg.net.

21

IMG 20160418 102409

 

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (6 Votes)

https://dveri.bg/imagesПо установена традиция читателите на Двери гласуват за най-значимите църковни събития на изминалата година. Вотът става на две места – в Двери и на фейсбук страницата на сайта. Както и в други години, на първо място и на двете места читателите са поставили едно и също събитие - началото на процеса на канонизация на архиеп. Серафим (Соболев). Обявяването на владика Серафим за светец, което вероятно ще стане към края на февруари т. г., се определя от църковната общественост у нас като най-значимото църковно мероприятие на миналата година.

За съжаление 2015 г. премина без да бъде белязана от ярки църковни събития. Две големи годишнини от родната история бяха отбелязани от БПЦ - 1150 години от Покръстването и 70 години от вдигането на схизмата над Българската църква. Те бяха класирани от читателите на Двери на второ и трето място сред събитията на 2015 г. За гласувалите в анкетата в Двери третото по значимост събитие на изминалата година е двойното увеличение на църковните свещи, докато за посетителите на нашата фейсбук страница това е влизането в училищата на учебното помагало на Двери за втори клас.

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (10 Votes)

 MG 8330

В края на годината някак естесвено правим равносметка на изминалите 365 дни. За един интернет-сайт тази равносметка се изразява в интереса на читателите към публикуваните през годината статии. Представяме ви автоматичната подредба на текстовете, направена според броя на прочитанията от потребителите. Тези статии в Двери са били преглеждани и коментирани от най-много читатели през изминалата 2014 година. Даваме само първите три водещи по точки в отделните категории публикации.

Новини от България:

 

 

И рече старецът...
Всяко нещо намира покой в своята среда и стихия: рибата – във водата, огънят – в движението нагоре; всичко се стреми към своята среда. Душо моя, ти си безплътен дух, безсмъртна. Единствено у Него ти ще намериш покой.
Св. Тихон от Воронеж