Мобилно меню

4.8666666666667 1 1 1 1 1 Rating 4.87 (60 Votes)
Първи фотографски конкурс на ДвериДвери обявява конкурс за фотографии със свободна тематика. Крайният срок за участие е 24 май 2009 г. (денят, в който Двери БГ става на 4 години). За нас това е още един начин да отбележим това събитие и да ви направим съпричастни към общото ни дело.

Порталът ни беше замислен да расте и да се развива с участието и труда не само на първоначалния екип от основатели, но и с включването на всеки от читателите ни. Идеята ни беше, а и все още продължава да бъде, порталът да е плод на сътрудничеството между неговите читатели, а не продукт на неколцина "професионалисти" за пред профилирана "аудитория".

Голямото ни желание е да направим виртуална изложба на отличените снимки. Освен във виртуалната изложба, отличените снимки ще бъдат включени и в отпечатването на календар, където на всеки месец ще съответства отделна страница със съответната снимка, името на автора й, както и названието/описанието на снимката, дадено от самия автор. Средствата от продажбите на тези календари ще отидат за покриване на разходите по отпечатването и разпространението им.

Няма ограничения във фотографското оборудване, нито в техниката на фотографиране или проявяване. Няма ограничение и в броя снимки, с които можете да участвате. Единственото изискване е снимките да са с максимално добра разделителна способност (размер до 11 мегабайта - естествената резолюция на Вашия фотоапарат!).

Забраняват се колажите и цифровата обработка на изображенията. Ако снимката прилича на обработвана софтуерно, задължително опишете в коментара как технически е постигнато това с естествени методи (използваните филтри, обективи и т.н.), в противен случай е възможно да бъдете служебно дисквалифицирани.
 
Журито ни ще се състои от трима професионални фотографи, свързани с живота на БПЦ. Ще бъдат отличавани снимки, а не автори. Участниците е задължително да се регистрират под псевдоними - членовете на журито няма да знаят имената на фотографите, за да бъде избегната всякаква пристрастност. След края на конкурса ще се свържем с победителите по обявения от тях e-mail, за да можем да публикуваме истинските им имена.

Подканваме участниците от първите 5 дни на конкурса (до 23 април 2009 година) да изпратят снимките си отново! Поради неочаквано големия брой предложени произведения, възникна непредвиден технически проблем в системата и изображенията бяха изгубени. Извиняваме се и обещаваме, че проблемът няма да се повтори!

Следва формата за участие:

{iframe width="560" height="17600"}https://dveri.bg/4konkurs{/iframe} 

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/apr 

Разпространяване на статията:

 

 

И рече старецът...

scale 1200От изказванията на преподобния Порфирий Кавсокаливийски (Атонски):

„Когато Христос дойде в сърцето, животът се променя. Когато намериш Христос, това ти е достатъчно, не искаш нищо друго, замълчаваш. Ставаш различен човек.

Ти живееш навсякъде, където е Христос. Живееш в звездите, в безкрая, в небето с ангелите, със светците, на земята с хората, с растенията, с животните, с всички, с всичко.

Там, където има любов към Христос, самотата изчезва. Ти си спокоен, радостен, пълноценен. Без меланхолия, без болести, без притеснения, без тревожност, без мрак, без ад“.

    Преп. Порфирий Кавсокаливийски