Мобилно меню

4.6981132075472 1 1 1 1 1 Rating 4.70 (53 Votes)
neshka_robeva.jpgВместо предговор

По хубава традиция, по време на утринния блок „Тази сутрин” на bTV пак се роди новина в студиото. На 6 февруари 2008 г., водещата Анна Цолова бе поканила Нешка Робева, за да си говорят... познахте ли за кого? Да, за „леля Ванга”, разбира се! А новината изтече в ефира по време на прякото включване от Петрич, когато представителят на общината Бисерков заяви, че за Гергьовден, когато е празникът на града, петричани щели да се сдобият с „къща-музей на Ванга”.
Цялата статия: Аз охранявах Ванга!

4.3142857142857 1 1 1 1 1 Rating 4.31 (35 Votes)
Прекрасно разбирам, че с публикуването на тези свои размишления ще предизвикам вълна от осъдителна реакция по свой адрес от страна на не малък брой църковни хора. Е, какво пък, както се казва в книжката за Хари и философския камък "Има различна храброст. Трябва да си достатъчно смел, за да се противопоставиш на врага. Но не по-малка смелост се изисква, за да се противопоставиш на приятелите си." – когато приятелите ти допускат грешки.

Статията е продължение на:
"Опасността" от вълшебните приказки - І част. Светът на фантазията и светът на вярата.

И така, няма основания да се предполага, че писателката Роулинг е преследвала лоша цел – "да запознае децата със сатаната"... Но независимо от «добрите намерения», не учи ли тази книга на собственоръчно вълшебство?
Цялата статия: "Опасността" от вълшебните приказки - ІІ част. За Хари Потър и църковната проповед.

3.9130434782609 1 1 1 1 1 Rating 3.91 (46 Votes)
Приказката, която честно казва за себе си, че е приказка, трябва да бъде преценявана по законите на своя жанр. Виж, когато окултистите Блаватска и Рьорих твърдят, че богинята Изида е донесла от Венера пшеницата на земните жители и напълно сериозно ни уверяват, че това е факт, потвърден от изследователите ботаници (които видите ли, не намерили на земята предци на пшеничен зародиш) – то тук наистина е налице хулиганско смесване на мит и наука. И всъщност madame Blavatsky (Е.П. Блаватская) е представена в книгата за Хари Потър като „Касандра Блаватски".

С недобро око четох книгите за Хари Потър. Та нали това е книга за момче, което учи във вълшебно училище и му преподават магьосници.
Цялата статия: "Опасността" от вълшебните приказки - І част. Светът на фантазията и светът на вярата.

3.962962962963 1 1 1 1 1 Rating 3.96 (27 Votes)
voznes.jpg
Днес българският книжен пазар е пребогат – залети сме с безчет издания и всеки читател има възможност да направи своя избор – от научна фантастика, съспенси, фентъзи, трилъри, хорори и т.н. до окултистка, теософска и източна литература. Но ако запитаме някой ревностен читател дали е запознат с жанра "православно фентъзи", то това би му прозвучало невероятно, а прилагателното "православен" би събудило скептицизъм и недоверие особено у младежите, част от които се определят като невярващи и бунтари.
Как трябва да се разглежда темата за смъртта и задгробния живот? Има ли "отвъден свят"? Какво всъщност ни се случва след смъртта и какво я очаква душата ни?
Цялата статия: “Моите посмъртни приключения” - книга за вярата, надеждата и любовта