Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (7 Votes)

zx780 2969637Една православна енорийска инициатива получи признанието на Time Heroes - най-голямата платформа за благотворителност у нас, чиято цел е да популяризира и насърчи участието на все повече хора в доброволчески инициативи в цялата страна. Доброволците от социалната кухня към храм "Св. пророк Илия" в София получиха наградата за всеотдайност, защото от 2000 г. насам всяка неделя без изключение приготвят и раздават храна на бедни хора. 

Отличените са Мира Атанасова, Бойка Николова, Илияна Чолакова, Ния Павлова, Бойка Капитанова, Надя Цветанова, Деси Вълчева, Иво Стойнев, Марк Сикема, Мишо Семерджиев.

Time Heroes раздава за първа година награди на отделни доброволци, екипи, организации и компании, отличаващи се с дейностите си в гражданския сектор и благотворителността. Сред другите наградени са хората зад Националната гореща линия за пострадали от насилие, клиентите с интелектуални затруднения на Дневен център "Светове", Каритас-София и още много други. Специален гост на събитието в четвъртък, 11 май, беше бившият президент Росен Плевнелиев.

Доброволческата неделна кухня за нуждаещи се жители на енорията при храм „Свети Пророк Илия” в жк „Дружба” - 2 е инициатива на група млади хора от енорията. Началото е поставено през 1999 г., като с годините броят на получаващите топла храна всяка неделя нараства до 400 души. Дейността на кухнята се осъществява с помощта на доброволци, организирани за подготовка на продуктите и приготвянето на храната. Ентусиазмът и упоритостта на християните привличат доброволци и от други енории и дори от чужбина - все хора, които желаят да станат съпричастни на доброволческия дух и безкористно служение на ближния. Организирани групи идват от фирми, организации, университети и училища. Повече за дейността на социалната кухня към храм "Св. пророк Илия", както и за другите дейности на енорията можете да прочетете тук.

Още по темата:

Снимка: в. Дневник


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/wycc6 

Разпространяване на статията:

 

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]

 

И рече старецът...
Всяко нещо намира покой в своята среда и стихия: рибата – във водата, огънят – в движението нагоре; всичко се стреми към своята среда. Душо моя, ти си безплътен дух, безсмъртна. Единствено у Него ти ще намериш покой.
Св. Тихон от Воронеж