Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (12 Votes)
Hram-Sveti-Ilia-520x245Днес Негово Светейшество Българският патриарх Неофит се е срещнал с прот. Емилиян Костадинов, председател на столичния храм „Св. пророк Илия”, ж. к. „Дружба” 2. На срещата Негово Светейшество е проявил съпричастност към дейността на социалната кухня към храма, като е направил лично дарение в размер на 500 лв. Той е отправил своя архипастирски благослов както над свещенството при храма, така и над техните пасоми, а и над всички християни – и които помагат, и които получават помощ от социалната кухня.
 
Към храм „Св. пророк Илия” в ж.к. „Дружба” 2 действа социална кухня, която е инициатива на млади хора, черкуващи се в храма. Началото на това дело е поставено на 21.11.1999 г. и вече над 15 години социално слаби хора получават веднъж в седмицата (в неделя) топла гозба. Дейността на кухнята се осъществява с помощта на доброволци, организирани за подготовка на продукти и приготвяне на храната. Всеки, който желае да се включи в дейността на социалната кухня като доброволец или като дарител, е добре дошъл, съобщават от православното братство при храма.
 
Отворен остава въпросът обаче за другата социална кухня в столицата, намираща се в кв. „Дървеница” при храм „Св. Георги Победоносец”, която от месец април миналата година е затворена за топла храна. Кухнята продължава и сега да функционира, като се раздават само сухи храни – хляб и консерви, два пъти седмично, но както доброволците, така и духовниците се опасяват, че в най-скоро време кухнята в кв. „Дървеница” ще затвори и над 150 души ще останат без безплатна храна.

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/94wcx 

Разпространяване на статията:

 

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]

 

И рече старецът...

Смирението е единственото нещо, от което имаме нужда; когато има други добродетели, човек все пак може да падне, ако няма смирение; със смирението обаче човек не може да падне.

Герман Атонски Стари