Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (75 Votes)

dobroДоброволци раздаваха храна пред Александровска болница за празника на св. Николай Чудотворец. Те вършат това три пъти седмично вече година и половина и осигуряват храна за 1300 души месечно. За Никулден организираха извънредна акция и зарадваха нуждаещите се с рибен обяд.

Инициативата е наречена „Доброволците на свв. Георги“ – избрали са за свои покровители св. Георги Победоносец, както и останалите, прославили се у нас мъченици с това име – св. Георги Софийски Стари, св. Георги Софийски Нови, св. Георги Софийски Най-нови.

От началото на пандемията те раздават храна (на метростанция „Медицински университет“ при Александровска болница), пазаруват лекарства, стоки от първа необходимост и помагат със социално-битовите въпроси на нуждаещите се.

Към момента наброяват 59 души с различно занятие: юристи, програмисти, богослови, домакини, инженери, чиновници, служащи и др., чието мото е „Даром получихте, даром давайте!“. Те подкрепят нуждаещите се със своя труд, но и с молитва. Всеки делничен работен ден четат акатист на св. Лука Кримски в параклиса на Александровска болница.

Последната кампания на доброволците е закупуване на камионче за топъл обяд. То ще им позволи да извършват по-качествено своето дело, отговаряйки напълно на изискванията за такъв род дейност. Необходимата сума е 33 хиляди лева. До момента са набрани 13 хиляди лева.

Ако желаете да се включите в раздаването на храна или да научите повече за инициативата, заповядайте на място: арката на Александровска болница, до метростанция „Медицински Университет“ (Линия М3). 

За контакти: Деян Петров, 0889 811 010.

Повече за дейността на „Доброволците на свв. Георги“ и настоящата кампания вижте на сайта www.dobrovolcite.bg.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/8h9wy 

Разпространяване на статията:

 

 

И рече старецът...

Блажен оня човек, който е достигнал състояние на бодърстване или се бори да го постигне: в сърцето му се образува духовно небе – със слънце, луна и звезди.

Св. Филотей Синаит