Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (32 Votes)

2628 nЕнорията към столичния храм „Рождество Христово“ за поредна година организира събирането на подаръци за деца, които растат извън семейството си, както и за инициативата „Ангелска елха“, която подкрепя деца на затворници.

Децата на хората, лишени от свобода, получават подаръците от името на техните родители. Така детето знае, че не е забравено и че го обичат. Не по-малко е и вълнението на родителите, които искат да зарадват децата си в тези празнични дни. „Помогнете ни да опазим свещената връзка родител-дете! Координираме от години кампанията „Ангелска елха“ и сме радостни, когато родител излезе на свобода и се върне при семейството си“, заявяват организаторите.

8820 nБлагодарение на устойчивата работа на енорията с хора в нужда с доброволците се свързват социални работници от различни институции с молба да осигурят подаръци за настанените там деца. Така и през тази година десетки деца с увреждания и настанени в институции ще получат подарък.

„Общата бройка на децата е над петстотин! Всяко едно ще получи радост за Рождество Христово! Помогнете ни да помогнем!“, призовават от храм „Рождество Христово“. Можете да дарите подарък, хартия за опаковане, панделки, а децата от енорията с помощта на своите родители ще опаковат рождественските подаръци за своите връстници.

Междувременно на инициативата на „Рождество Христово“ да зарадват колкото може повече деца в нужда вече откликна Българската православна църковна община в Люксембург – за много кратък срок нашите сънародници събраха средства, с които ще бъдат закупени подаръци за тридесет деца в рамките на инициативата „Подари на майка на дете с увреждания“.

Ако имате въпроси, позвънете на: 0889 011 962 – Велина Андонова.

Снимките са от миналогодишната кампания


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/8h939 

Разпространяване на статията:

 

 

И рече старецът...
Всяко нещо намира покой в своята среда и стихия: рибата – във водата, огънят – в движението нагоре; всичко се стреми към своята среда. Душо моя, ти си безплътен дух, безсмъртна. Единствено у Него ти ще намериш покой.
Св. Тихон от Воронеж