Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (32 Votes)

60100 nДнес в столичния храм „Рождество Христово“ стартира новата учебна година на неделното училище. Деца и родители съвместно комплектуваха осемдесет раници с учебни материали за деца от 1. до 4. клас, които учат в Северозападна България. Много хора дариха нови или употребявани раници на своите пораснали деца, тетрадки, цветни моливи и много други пособия, които не само да помогнат на семействата на малките ученици, но и да внесат цвят и радост в първите дни в училище.

Акцията ще продължи до 23 септември, след което всички събрани раници ще бъдат изпратени до няколко училища.

14280 nДецата от неделното училище към храма установиха контакт със свои връстници от Северозапада по време на детския летен лагер в Клисурския манастир. Тогава близо осемдесет деца от три училища взеха участие в лагера.

Неделното училище към храм „Рождество Христово“ е едно от най-активните в София. То е едно от малкото, което работи и с деца в тийнейджърска възраст. Инициативите имат за цел да покажат естествената връзка между живота с вяра в Христос и доброволчеството в помощ на нуждаещи се хора. Така децата още от ранна възраст разбират, че християнството не е учение за приказни събития от далечното минало, а реалност, която изпълва със смисъл и удовлетворение живота всеки ден.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/8wx3k 

Разпространяване на статията:

 

 

И рече старецът...
Всеки ден вие полагате грижи за тялото си, за да го запазите в добро състояние; по същия начин трябва да храните ежедневно сърцето си с добри дела; тялото ви живее с храна, а духът – с добри дела; не отказвайте на душата си, която ще живее вечно, онова, което давате на тленното си тялото.
Св. Григорий Велики