Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (32 Votes)

60100 nДнес в столичния храм „Рождество Христово“ стартира новата учебна година на неделното училище. Деца и родители съвместно комплектуваха осемдесет раници с учебни материали за деца от 1. до 4. клас, които учат в Северозападна България. Много хора дариха нови или употребявани раници на своите пораснали деца, тетрадки, цветни моливи и много други пособия, които не само да помогнат на семействата на малките ученици, но и да внесат цвят и радост в първите дни в училище.

Акцията ще продължи до 23 септември, след което всички събрани раници ще бъдат изпратени до няколко училища.

14280 nДецата от неделното училище към храма установиха контакт със свои връстници от Северозапада по време на детския летен лагер в Клисурския манастир. Тогава близо осемдесет деца от три училища взеха участие в лагера.

Неделното училище към храм „Рождество Христово“ е едно от най-активните в София. То е едно от малкото, което работи и с деца в тийнейджърска възраст. Инициативите имат за цел да покажат естествената връзка между живота с вяра в Христос и доброволчеството в помощ на нуждаещи се хора. Така децата още от ранна възраст разбират, че християнството не е учение за приказни събития от далечното минало, а реалност, която изпълва със смисъл и удовлетворение живота всеки ден.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/8wx3k 

Разпространяване на статията:

 

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]

 

И рече старецът...

Не търси съвършенството на закона в човешките добродетели, защото в тях няма да го намериш съвършен; неговото съвършенство е скрито в Христовия кръст.

Св. Марк Подвижник