Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (15 Votes)
200507230730.jpgЛовчанският митрополит Гавриил убеди осъден убиец в Ловешкия затвор да преустанови гладната си стачка, с която той бил решил да сложи край на живота си. Според отговорен източник от затвора дядо Гавриил се срещнал с 13 осъдени на смърт и наркозависими. Той дарил всеки един от тях с иконка и благословение. Побеседвал и с Ангел, затворник от Габровско с 2 доживотни присъди за убийство. Именно той бил обявил гладна стачка заради дъщеря си, пратена в интернат. Владиката му обещал, че ще я доведе на свиждане. После добавил, че самоубийството е тежък грях и Ангел се успокоил.

Да изпълнят сърцата си с кротост и смирение, посъветвал дядо Гавриил и другите 12 затворници, излежаващи доживотни присъди. След посещението на владиката духът на осъдените видимо се повишил, казаха от управата на затвора. Началникът на затвора Марин Калчевски смята, че няма пречки посещенията на дядо Гавриил да стават през месец заради благотворното им вляние върху осъдените. В най-скоро време дядо Гавриил щял да посети поправителното общежитие в Троян.

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/3w3u 

Разпространяване на статията:

 

 

И рече старецът...
Имало един човек, който ядял много и все бил гладен, и друг, който се задоволявал с малко ядене. Този, който ядял много и все бил гладен, получил по-голяма награда от оня, който се задоволявал с малко ядене.
Apophthegmata Patrum