Мобилно меню

4.8702702702703 1 1 1 1 1 Rating 4.87 (185 Votes)

otec Dimitar BadjelovКоронавирусната инфекция отне живота на още две чеда на Българската православна църква.

В болницата в Стара Загора почина о. Димитър Баджелов след едномесечен престой там. Той беше председател на храм „Св. Георги Победоносец“ в с. Енина и свещеник в казанлъшката църква „Света Троица“. О. Димитър беше на 50 години, възпитаник на Православния богословски факултет на ВТУ „Св. Кирил и Методий“. Остави две деца сирачета – момче на шестнадесет години и момиче на дванадесет. Опелото ще бъде във вторник, 4 януари, от 12 ч. в с. Енина.

audioДнес почина и Петко Хинов, известен преводач, филолог, владеещ седем езика, ревностен християнин. Той боледува много кратко, но болестта се разви неочаквано остро. Един от най-добрите преводачи у нас от китайски и старокитайски. Превел множество богослужебни текстове от църковно-славянски, както и от румънски и английски език на църковно-славянски. Автор е на книгата Баташките новомъченици. Носител е на награди на Съюза на преводачите за изключителни постижения в превода. Петко Хинов беше на 49 години, има четири малки деца.

За съжаление и двамата бяха представители на онези християни, които смятат опасността от болестта за преувеличена и отхвърлят ползата от ваксините.

Нека Бог ги приеме в Своето царство заради горещите им сърца и ревност, като покрие с благостта Си всеки грях, незнание или заблуда, каквито несъмнено имаме всички.

Бог да ги прости, а на близките им да даде утеха!


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/8hf6d 

Разпространяване на статията: