Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (9 Votes)

IMG 9894 2

„Двери“ публикува запис (в две части – тук и тук) на конференцията „Преподаване на Религия онлайн. Опит, предизвикателства, перспективи“, провела се на 23 ноември 2021 г. в Богословския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Поради ограниченията заради ковид-пандемията форумът се проведе с ограничен кръг гости, а по-голяма част от участниците се включиха онлайн през платформата „Zoom“. Чрез видеозаписа на конференцията интересуващите се от въпросите на религиозното образование ще могат да се запознаят с презентациите от форума.

В рамките на проявата учителите по Религия споделиха трудностите, с които са се срещнали при преминаване на обучение от разстояние в електронна среда и решенията, които са намерили според условията, в които са били поставени.

Във видеото можете да видите демонстрация на уроци по Религия за обучение в електронна среда от разстояние, електронни ресурси, направени или адаптирани от учители, заключения и поуки, изведени от практическата работа онлайн през изминалата година.

Сред участниците в конференцията са Ваня Найденова, главен експерт по Религия към МОН, Росица Георгиева, началник на Регионалното управление на образованието (РУО) – Русе, Ваня Станчева, старши експерт от РУО – София-град, доц. д-р Магдалена Легкоступ, зам.-декан на Православния богословски факултет на ВТУ „Св. Кирил и Методий“, доц. д-р Константин Нушев и гл. ас. д-р Полина Спирова от Богословския факултет на СУ, гл. ас. д-р Стефан Тончев от Тракийския университет в Стара Загора, учители по Религия в училищата и от прицърковните школи от цялата страна.

Проявата се организира от катедра „Практическо богословие“ на Богословския факултет на СУ, съвместно с Центъра за образователни инициативи „Двери“, и е част от Светоклиментовите дни – 2021 г. на Богословския факултет.

 


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/8hf6q 

Разпространяване на статията: