Мобилно меню

4.9777777777778 1 1 1 1 1 Rating 4.98 (45 Votes)

009Варненският и Великопреславски митрополит Йоан отправи поздравление до представителите на медицинската научна общност, директорите на болници, лекарите, медицинските сестри, санитарите и медицински служители в неговата епархия повод Световния ден на здравето и Деня на здравния работник.

В поздравлението владиката изразява дълбокото си чувство на признателност, благодарност и уважение към духоносното призвание на лекаря.

В поздравлението си митр. Йоан обръща внимание върху тежката пандемия, която помрачава празника. „Жертвената готовност на лекарите в борбата с тази болест е пословична. Любовта на лекарите към болните от ковид е безгранична. Именно тази любов доведе до това, че в огъня, който разгоря това коварно заболяване, някои от лекарите „изгоряха“ в него и загубиха живота си. Съвсем естествено е да помним тия хора и да кажем искрено: Бог да ги прости! Вечна и блажена да бъде паметта им! Покойните лекари дадоха най-живия пример за искрена човечност и пожертваха себе си за ближния“, напомни владиката.

В празничния ден архиереят увери тружениците на медицината, че отправя „искрена молитва към Всеподателя Бога да Ви дарува дълголетно здраве, духовна бодрост и много упование в изпълнението и отстояването на благородния лекарски дълг. Бъдете убедени, че Вие имате молитвената подкрепа на родната ни света Църква, която винаги като чадолюбива Майка не забравя своите чеда. Днес отново трябва да прозвучат думите от Свещеното Писание: „Почитай лекаря с чест, според нуждата от него, защото Господ го е създал, и лекуването е от Вишния… Знанието на лекаря ще възвиси главата му…“ (Сир. 38: 1-3).

Цялото поздравление на митр. Йоан е публикувано на страницата на Варненска и Великопреславска епархия – тук.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/6ckw6 

Разпространяване на статията:

 

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]