Мобилно меню

4.25 1 1 1 1 1 Rating 4.25 (16 Votes)
Ваше Светейшество,

В празника на Вашия небесен покровител и вдъхновител преп. Максим Изповедник изключително ми е приятно да Ви поздравя за именния Ви ден с чувства на синовна обич и високо уважение. Смирено Ви желая Бог по неговите свети молитви да Ви запазва и занапред в добро здраве, телесни и духовни сили, за да ръководите все така усърдно с мъдрост и решителност Българската православна църква в нейното служение на добрия ни народ.

Радостни сме всички, че тази година посрещате Вашия имен ден след извършената вчера епископска хиротония на Преосвещения Драговитийски епископ Даниил. Това беше голям празник на родната ни Църква, който изпълни с радост и вдъхновение хиляди вярващи хора. Така Вие показахте още един път, че интересите на Църквата и духовният напредък на вярващите са сред първите ви архипастирски грижи. Дерзайте, Ваше Светейшество, защото всички разчитаме на Вашите първосветителски молитви за успех във всяко добро дело. И ние смирено се молим Всемилостивият Бог да Ви запазва за доброто на целия български народ.

За много години, Светейши Владико!

С дълбоко уважение целувам десницата Ви.

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/86rk 

Разпространяване на статията:

 

И рече старецът...
Всяко нещо намира покой в своята среда и стихия: рибата – във водата, огънят – в движението нагоре; всичко се стреми към своята среда. Душо моя, ти си безплътен дух, безсмъртна. Единствено у Него ти ще намериш покой.
Св. Тихон от Воронеж