Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (62 Votes)

Цветен ТриодБратството на атонската Зографска св. обител „Св. Георги“ съобщава, че излезе от печат очакваното ново издание на Псалтикийния Пентикостар (или Цветен триод) на Манасий Поптодоров. В него са включени всички песнопения (самогласни стихири, слави, отпустителни тропари и кондаци) от Пасха, Светлата седмица и от всички подви­жни празници на Пас­хал­ния период до Неделя на всички светии. Като допълнение са включени и обширните катавасии на Пасха от Ангел Иванов – Севлиевеца.

Изданието е двуцветно с твърда кожена корица и с по-голям размер на невмите и на буквите.

На светли Понеделник

Както първия том, Псалтикиeн Триод, съдържащ песнопения от Великия пост и Страстната седмица, така и настоящото издание могат да се намерят в църковните книжарници и канаскии, както и в православната книжарница за електронна търговия „Лествица“. Евентуални разпостранители могат да се свържат с братството на следния електроннен адрес: zografergo@gmail.com.

Молитвено желаем на всички телесно здраве, душеспасение и богоугодно посрещане на светлото Христово Възкресение при – дай, Боже! – отворени храмове.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/6xr44 

Разпространяване на статията:

 

 

И рече старецът...
Когато някой е смутен и опечален под предлог, че върши нещо добро и полезно за душата, и се гневи на своя ближен, то очевидно е, че това не е угодно на Бога: защото всичко, що е от Бога, служи за мир и полза и води човека към смирение и самоукорение.
Св. Варсануфий Велики