Мобилно меню

2.515873015873 1 1 1 1 1 Rating 2.52 (126 Votes)

smisalat presentation Деветата книга на писателя-богослов Мартин Ралчевски, който от години живее в Обединеното кралство, вече е на българския книжен пазар. Подобно на много от разказите от последния му сборник, „Душа“, и романът „Смисълът в живота“ е базиран на действителни събития. Сюжетът интерпретира през погледа на автора редица важни теми за съвременните православни християни като любовта, вярата, дълга, способността да устоиш на житейските изпитания и силата да продължиш по пътя на спасението, дори и след загубата на най-близките.

Проследявайки живота на главния герой на романа – Николай, Ралчевски размишлява и за прегрешението и покаянието, и за силата на молитвата и надеждата, търсеща чудото на изцелението. Авторът не подминава и болезнения за църковния ни живот проблем с оскъдния брой на монасите у нас и контраста на този труден, но благословен път с изкушенията на удобството, което консуматорското общество, в което живеем, ни предлага.

Очаквайте премиерно представяне на романа „Смисълът в живота“, с участието на автора:

София, 29 юли 2019 г. (понеделник)

18:30 ч., Книжен център „Гринуич“, бул. „Витоша“ 37.

Пловдив, 30 юли 2019 г. (вторник)

18:00 ч., Народна библиотека „Иван Вазов“, ул. „Авксентий Велешки“ 17.

Пещера, 7 август 2019 г. (сряда)

Художествена галерия „Проф. Веселин Стайков“.

Книгата може да бъде поръчана с безплатна доставка оттук.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/u4qk4 

Разпространяване на статията:

 

 

И рече старецът...

Когато човек се моли, той се държи към Бога като към приятел – разговаря, доверява се, изразява желания; и чрез това става едно със Самия наш Създател.

Св. Симеон Солунски