Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (4 Votes)
NAVODNENIA.jpgОбщата сума на средствата, постъпили до 15.07.2005 г. в откритата банкова сметка на БЧК е 33 952 лв.

Координати в БЧК: Дирекция Подготовка и помощ при бедствия, (02) 8164 898 - j.slivenski@redcross.bg

* * *

Столичанката Желанка Иванова предостави за безвъзмездно ползване къщата си във великотърновското село Сушица на семейство, пострадало от проливните дъждовете. Жената взела решението веднага след като видяла репортажите от бедстващите райони.

Желанка Иванова работи като техник в телекомуникационна компания. Къщата й в село Сушица е наследствена. Към къщата има двор и селскостопанска постройка, в която бъдещите й обитатели могат отглеждат и животни. Село Сушица не е засегнато от проливните дъждове. Единственото притеснение на жената е, че в къщата не е останало почти нищо, след като на няколко пъти е била разбивана от крадци. Желанка Иванова е предоставила координатите си в Българския червен кръст, които ще посредничат при намирането на семейство, което има нужда от подслон.  (източник: bTV Добрата Новина)


* * *

Г-жа Росица Шаранкова от София предоставя на семейство, пострадало от наводненията, къща в село Ветренци (Великотърновска област). Селото се намира на 1 километър от с. Балван и на 15 километра от В. Търново. Къщата е на 2 етажа (4 стаи, легла и старо кухненско оборудване) с дворно място 0,700 декара и с още едно място 0, 500 декара обработваема площ.
За контакт: телефон 934 59 69 и GSM 0888 43 05 07

* * *
Българският Червен кръст уведомява всички институции и граждани, че средствата за подпомагане на пострадалите от наводненията в България се набират само по банкова сметка № 100 003 0250в “БУЛБАНК” АД, клон “Калоян”, банков код - 621 763 07 или в определените и обявени чрез медиите от областните съвети на БЧК пунктове с касички на организацията. Единствените упълномощени да събират помощи са доброволците на БЧК, които имат отличителни знаци и легитимация.

Благотворителната акция на БЧК в помощ на пострадалите от надовненията е подкрепена и от БПЦ.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/3w3f 

Разпространяване на статията:

 

 

И рече старецът...
Имало един човек, който ядял много и все бил гладен, и друг, който се задоволявал с малко ядене. Този, който ядял много и все бил гладен, получил по-голяма награда от оня, който се задоволявал с малко ядене.
Apophthegmata Patrum