Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (6 Votes)

Ангелина Стоянова от трънското село Ерул се е заела с възстановяването на малък манастир в родния си край. На 84 години жената продължава да работи, а спечеленото събира за Светата обител. "Който влезе, секой да се радва, да се моли за здраве, за щастие, за всичко!", казва Ангелина. 

84- годишната Ангелина си представя да има отново оживление в манастира "Света Троица". Затова жената събира средства от познати и непознати хора. Чисти в домовете на няколко семейства, а с парите купува необходимото за храма.
Иконите и останалите предмети чакат храма да бъде възстановен отвътре, със събраната малка сума е започнат и ремонт на фасадата. "Сега, слава Богу, ми се възвръщат силите и щом пукне пролет, аз съм горе, отивам и почвам да действам", разказва баба Ангелина. 

След като е отгледала 3 дъщери, 5 внука и 6 правнука, тя твърди, че сила да възроди манастира и мястото около него продължава да й дава Господ.
"Освен в Бог, в хората вярваш ли?"
"Всичко вервам, но хора има, в които не вервам. Трябва да се воюва, да се работи, а не само на книга да се прави. Докато не направим манастира, нема да се примирим! А после, ако ще утре да умрем, нема да съжалявам! "
Храмът е построен през 1804- та година.
Манастирът, за който баба Ангелина така милее, се намира във вековна букова гора. Той е бил духовно средище на християните от околните села. От десетилетия, обаче стои запустял, а времето безпощадно продължава да го руши.

Източник: bTV  "Добрата новина",  www.btv.bg/news/?magic=good


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/ax3 

Разпространяване на статията:

 

 

И рече старецът...

Смирението е единственото нещо, от което имаме нужда; когато има други добродетели, човек все пак може да падне, ако няма смирение; със смирението обаче човек не може да падне.

Герман Атонски Стари