Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (18 Votes)
1_25.jpgБившият мюсюлманин Хичам Чехаб, който активно е воювал на страната на мюсюлманите по време на  гражданската война в Ливан, е приел християнството. Чехаб е решил да посвети остатъка от живота си на разпространението на  Христовата вяра.

По време на гражданската война в Ливан, Чехаб заедно с брат си постъпили в доброволчески мюсюлмански въоръжен отряд. В отряда брат му скоро станал командир, а Чехаб, който знаел да стреля с почти всеки вид огнестрелно оръжие, станал снайперист. По време на войната брат му бил убит, а самият той тежко ранен. След войната Чехаб бил приет за студент в университета в Бейрут, като заедно с учебните помагала си закупил и два пистолета със заглушители, за да убива християни, отмъщавайки по този начин за смъртта на брат си.

Именно по този повод, във връзка с желанието си да отмъщава на християните, Чехаб се запознал с Христовото учение,  което го потресло до дъното на душата. Особено бил впечатлен от проповедта на Христос на планината и заповедта за любов към враговете и молитва за гонителите ни. От този момент целият му живот се изменил. „Когато прочетох думите „Обичайте враговете си”, отначало помислих, че това е едно много смешно учение – как може да обичаш тези, които са убили родния ти брат! Но после разбрах, че това учение не е човешко, но ни е дадено от Самия Бог”, спомня си днес Х. Чехаб. Той мисионерства сред емигранти и бежанци от Иран, Ирак, Судан и Палестина и твърди, че прави всичко възможно за помирението на християните и мюсюлманите в Ливан.

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/33x96 

Разпространяване на статията: