Мобилно меню

4.9466666666667 1 1 1 1 1 Rating 4.95 (75 Votes)

x Untitled 1 1Петдесет души от енорията на църквата „Св. Богородица“ в с. Горни Арханес край Ираклио, Крит, се ваксинираха през вчерашния ден в специалния ваксинационен център, открит в двора на храма.

Инициативата е на енорийския свещеник о. Андрей Кальондзакис, който е предоставил на здравната служба църковния двор за един ден, за да могат неговите енориаши да се ваксинират. Той обяснява своите мотиви така: „Ваксината е единственото решение в тази пандемия и затова поканихме хората да се ваксинират под покрова на св. Богородица“. За отрицателните реакции на неговата идея той казва: „Въпросът за ваксините не е религиозен, а медицински и научен. Аз служа на Бога на любовта и затова отвръщам с любов на отрицателните коментари“.

Лекари-пулмолози, сред които и директорът на белодробната болница в Ираклио, дойдоха в храма, за да подкрепят с присъствието си инициативата, която според тях има символично значение. „Надявам се повече църкви да откликнат и отец Андрей да намери последователи“, заяви Н. Цанакис, завеждащ белодробната клиника.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/89r44 

Разпространяване на статията: