Мобилно меню

4.8474576271186 1 1 1 1 1 Rating 4.85 (59 Votes)

400Instagram блокира профила на председателя на Отдела за външно-църковни отношения към Московска патриаршия митрополит Иларион (Алфеев), съобщи самият той. Според него профилът му е блокиран на 7 юли заради неговата позиция за задължителност на ваксините срещу COVID-19. Митр. Иларион (Алфеев) е получил от администраторите на социалната мрежа съобщение, в което се казва, че неговите постове се характеризират с „неподобаващо поведение след многобройни предупреждения“ и „нарушават законите или нечии права“.

Митрополитът смята, че е блокиран заради оплакванията на потребители на мрежата, които са срещу ваксините. Пред РИА „Новости“ той изрази съжаление, че социалната мрежа на практика подкрепя тези, които противодействат на борбата с пандемията, а също и заглушава „всяко алтернативно мнение“.

Преди няколко дни митр. Иларион (Алфеев) заяви в интервю за руска телевизия, че неваксинираните „трябва през целия си живот да изкупват извършения грях“, ако заразят някого и това доведе до неговата смърт.

„Много често ми се налага да изпадам в ситуация, когато идват хора и казват: „А сега как да живея с това?“. И на мене ми е трудно да кажа как се живее с това. През целия живот трябва да изкупват извършения грях“, заяви тогава митр. Иларион. Според него грехът се състои в това, че отказвайки да бъде ваксиниран, човек мисли за себе си, но не мисли за другите. Също така той напомни, че дори заболелият да е преболедувал леко, това не значи, че не е пренасял болестта.

Изказването му предизвика вълна от критични реакции както в църковните среди, така и в светските.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/8aru9 

Разпространяване на статията:

 

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]