Мобилно меню

4.8666666666667 1 1 1 1 1 Rating 4.87 (30 Votes)

888 2На 22 май в гръцката православна църква „Рождество на св. Йоан Кръстител“ в гр. Брюл до Кьолн беше отслужена божествена Литургия на български език от иконом Юлиян Ангелов.

О. Юлиян, който е предстоятел на катедралния храм на БПЦ в Берлин, председател на нашата църковна община „Св. Теодосий Търновски“ и на още няколко български православни църковни общини в Европа, пристигна от Берлин още в петък и от летището в Кьолн отпътува право за съседната провинция Райнланд-Пфалц. Там той посети болно дете и отслужи маслосвет за здраве. След извършване на св. тайнство свещеникът беше помолен да отслужи и водосвет в български дом в съседно село. Слава Богу, успяхме да се приберем преди 22 ч. в Кьолн, защото в нашата провинция заради ковид-ограниченията все още е в сила вечерен час.

В ранните съботни часове о. Юлиян вече изповядваше десетки свои малки и големи духовни чеда в храма в град Брюл. Постепенно там се събраха много наши сънародници, дошли от различни части на Северен Рейн – Вестфалия, за да се изповядат, да се причастят и да прославят Бога.

7666Красивите песнопения на българо-немския камерен хор „Мирта“ под ръководството на Стефан Драгнев отново вдъхновиха и предразположиха всички присъстващи на богослужбата енориаши молитвено и с благоговение да участват в отслужената св. Литургия.

Мнозина се съединиха с Господ, като приеха Тялото и Кръвта Христови, а след литургията беше отслужена и панихида за покойници.

В своята проповед о. Юлиян ни напомни колко е важна молитвата за другите. Той посочи много примери от Евангелието, в които някой бива излекуван или върнат към живот по молитвите на друг човек. Свещеникът ни предложи разсъждения за това, какво се случва, когато се молим за другите – тогава ние не само споделяме техния товар, а спасяваме и тях, и себе си.

Следващата литургия в гр. Брюл е насрочена за 19 юни.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/8pahy 

Разпространяване на статията:

 

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]