Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (9 Votes)

LEMESOU ATHANASIOSЛимасолският митрополит Атанасий (Николау) е дал положителен тест за коронавирус, съобщава кипърското издание Cyprus Times. Той е поставен под карантина, както и най-близките му сътрудници, а помещенията в митрополията ще бъдат дезинфекцирани. Според първите съобщения, към момента митр. Атанасий нямал изявени симптоми на болестта и се чувствал добре. Според съобщението на митрополията на Лимасол тестуването е било в рамките на редовните, които се провеждат за служителите.

На 24 март сутринта обаче той все пак е бил приет с леко изразени симптоми в болницата в Никозия за изследвания и профилактичен лекарски контрол, се казва в днешното официално съобщение на митрополията. Всички контактували с него клирици и миряни са били изследвани и тестовете им са отрицателни.

Тестването за коронавирус на о-в Кипър е задължително за всички работни колективи и се извършва всяка седмица, като на работодателите се издават удостоверения. Тестовете са безплатни и се извършват от подвижни медицински екипи, които взимат пробите на различни пунктове всяка седмица. Голяма част от подвижните пунктове са разположени в църкви. По официални данни на Министерството на здравеопазването на Кипър в болници към настоящия момент се лекуват 222 души, от които петдесет са в тежко състояние.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/6yfkx 

Разпространяване на статията:

 

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]