Мобилно меню

4.9259259259259 1 1 1 1 1 Rating 4.93 (54 Votes)

40 nМосковски съд освободи вчера един от обвиняемите по т. нар. „московско дело“ за участие в „неразрешен митинг“ и „размирици“ – Алексей Миняйло. Неговото име беше сред споменатите поименно политически затворници, за които се застъпиха 182 руски свещеници, дякони и монаси в открито писмо (виж – тук). В писмото се казваше, че той е един от примерите за несправедливо задържани хора, които не са извършили нищо незаконно. При това той е православен християнин, активно практикуващ своята вяра и участващ в много милосърдни енорийски дейности.

Да подкрепят Алексей Миняйло по време на заседанието пристигнаха петима свещеници и хора от енорията, където се черкува младият човек и чийто предстоятел е прот. Алексей Умински, един от подписалите откритото писмо.

След края на заседанието о. Алексей не скрил радостта си, още повече, че адвокатите са били скептично настроени за изхода: „Разбира се, нашето присъствие там не беше от решаващо значение, но адвокатът ни каза, че то е много важно, както и предварително подадените от нас поръчителства за обвиняемия, които са изиграли своята роля. И още нещо, което за нас беше важно да разберем: писмото на свещениците, както и другите колективни писма в защита на арестуваните са били прибавени към делото. Значи всичко това не е било напразно!“.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/uhx39 

Разпространяване на статията: