Мобилно меню

4.8857142857143 1 1 1 1 1 Rating 4.89 (35 Votes)

2022 11 06 1541В старинния столичен храм „Света Софѝя“ от 31 октомври до 4 ноември се проведе първият Фестивал на православната книга. Той беше посветен на Деня на народните будители и представи пред столичани издателствата за православна литература, които работят на територията на техния град, както и някои от църковните хорове. Инициативата се организира от Софийска митрополия с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит.

През петте дни на фестивала бяха представени четири утвърдени църковни хорови формации и девет издателства, както и отделни автори. Десетки книги с различна тематика бяха предложени на вниманието на присъстващите в храма в тези ноемврийски вечери. Програмата на фестивала можете да видите тук. Посетителите можеха да разгледат и да си купят от продукцията на издателствата.

2022 11 06 1540

Домакин на инициативата беше Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит. Специално за Двери той сподели, че е удовлетворен от първото издание на фестивала и ще положи усилия той да се превърне в традиция за столицата и да събира все по-голяма аудитория.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/dpdhh 

Разпространяване на статията: