Мобилно меню

4.75 1 1 1 1 1 Rating 4.75 (12 Votes)

mitropolia ruseПрактическо обучение за учителите по Религия на тема „Йовков и християнските добродетели“ се провежда на 5 и 6 юли в Русе. Семинарът се организира по инициатива на Русенска св. митрополия и се осъществява в сътрудничество с Русенския университет, а водещ е сътрудникът на митрополията Огнян Узунов.

В обучението участват близо тридесет учители по Религия и катехизис от цялата страна. В рамките на два дни те ще се запознаят с новозаветната основа на главните послания в разказите на Йовков, които са застъпени в учебната програма. Доц. д-р Костадин Нушев от БФ на СУ ще изнесе доклад на тема: „Християнски добродетели и нравствени ценности в творчеството на Йовков“, а водещият Огнян Узунов ще представи примерни уроци за децата в шести, седми, осми, десети и дванадесети клас. Сред застъпените теми са „Вдъхването на надежда като добротворство“ върху разказа „По жицата“, отношението към грешника в разказа „Албена“ и др. Накрая всички участници ще получат удостоверения за участие от Русенския митрополит Наум, който е домакин на събитието, както и квалификационни кредити от Русенския университет.

Това е поредният семинар, посветен на проблемите на религиозното образование в училищата и прицърковните школи, който Русенска св. митрополия организира. През годините митрополията се утвърди като един от църковните центрове в страната, които полагат систематични усилия за поставяне и обсъждане на проблемите на религиозното образование у нас. Това не е случайно, тъй като градът е сред водещите в организацията на обучението по Религия в училищата.

Срещата в Русе дава възможност на учители от цялата страна да общуват наживо след продължителния период на изолация през пандемията, да обменят идеи за бъдещи инициативи и контакти.

Настоящото практическо обучение е част от програмата за сътрудничество между институциите на Русенска митрополия и Русенския университет (повече за нея тук).


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/8aqr9 

Разпространяване на статията: