Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (17 Votes)

thumb4 16Първият брой за 2021 г. е юбилеен за „Алтернатива“. Точно преди 20 години, по случай Рождество Христово и настъпването на милениума, петима младежи от варненските храмове „Св. цар Борис“ и „Св. Николай Чудотворец“ издадоха брошура от четири страници, насочена към техните връстници. След като дълго търсиха име за изданието, което да е актуално и да привлича интереса на младите хора, се спряха на „Алтернатива“. Светът се беше наводнил с какви ли не учения, търсещи и даващи отговори на жизнено важни въпроси за човека, като основният, разбира се, беше какъв е смисълът на съществуването ни и дали то се ограничава само в този материален свят. Всички учения представяха себе си като алтернативи едно на друго. Основателите на изданието обаче искаха да покажат, че няма много алтернативи, а една-единствена е алтернативата, която дава в пълнота отговор за смисъла на човешкия живот, и една-единствена е истината за живота в света и това е личността на Богочовека Иисус Христос, „… и в никого другиго няма спасение; защото под небето няма друго име, на човеци дадено, чрез което трябва да се спасим“ (Деян. 4:11-12).

С благословението на приснопаметния Варненски и Великопреславски митрополит Кирил през годините в-к „Алтернатива“ продължи. Продължи да задава въпроси, да търси и предлага отговори. Страниците се увеличаваха, а преди пет години, с благословението на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан, се промени и обликът му. Днес изданието излиза като малка книжка от 32 стр. Странното е, а донякъде и тъжно, че двадесет години по-късно светът не спира да предлага своите „алтернативи“, а човекът – да се лута, заблуден и отдалечен от единствената алтернатива. Оказва се, че темите от първите броеве на изданието продължават да са актуални, и това накара издателите в юбилейния брой да публикуват избрани авторски статии, писани специално за „Алтернатива“.

Вестник „Алтернатива“ може да се намери в книжарницата на Духовно-просветния център „Св. архангел Михаил“ във Варна и в някои варненски храмове.

Източник: arhangel.bg.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/6fx8h 

Разпространяване на статията:

 

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]