Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (12 Votes)

b82Една паралелка в Софийската духовна семинария е поставена под карантина за две седмици, след като вчера беше установена положителна проба за коронавирус на един от учениците. Това съобщи за bTV дякон Слави Спасов, секретар на Семинарията. Ученикът е бил безсимптомен. Според изискванията на РЗИ тази паралелка се поставя под карантина. Останалите ученици преминаха в понеделник към дистанционна форма на обучение, след като един от преподавателите беше хоспитализиран с коронавирус. След проведена дезинфекция на цялата училищна сграда учениците имат готовност да се върнат в класните стаи от понеделник. Условие за това е да няма установени други заболели сред тях.

Според дякон Слави Спасов предстои днес да бъде тестван за коронавирус целият педагогически персонал, според препоръката на РЗИ. За учениците РЗИ е препоръчала, по възможност, също да се направят тестове. Няма яснота кой ще поема разхода за тестуването на преподавателите и евентуално за учениците – РЗИ, учебното заведение или всеки трябва да го плати сам.

В момента децата са разпуснати по домовете си, много от тях са в провинцията. Немалка част от учащите се са от социално слаби семейства и за тях този разход е невъзможен. Известно е, че много често младите хора са заразени, без да проявяват симптоми или имат леки оплаквания, но могат да пренасят вируса. В затворени колективи от пансионен тип инфекцията се разпространява значително по-лесно.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/6d9a4 

Разпространяване на статията:

 

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]