Мобилно меню

4.5365853658537 1 1 1 1 1 Rating 4.54 (41 Votes)

810x0Водещият на предаването „Вяра и общество“ по БНТ Горан Благоев съобщи, че е уведомен устно, че неговото предаване вече няма да се излъчва. В часовото време в събота на негово място е включено ново предаване с името „Религията днес“ с нов водещ, чието име още не е съобщено.

Именно за този сценарий съобщи Горан Благоев в началото на летния сезон, когато традиционните за летните месеци повторения на най-интересните предавания бяха спрени. Скандал провокира случайно изявление на Ловчанския митр. Гавриил, който съобщи за необявена дотогава среща на генералния директор на БНТ с членове на Св. Синод, посветена на бъдещето на предаването. Заради негативната обществена реакция и след изслушване на ген. директор пред СЕМ повторенията бяха възобновени, а новият есенен сезон стартира с включено в програмната схема на телевизията предаване „Вяра и общество“.

Мотивите за свалянето на предаването не са обявени още официално. Според Емил Кошлуков това ще стане до края на седмицата. Според него има решение за това на Управителния съвет и на Етичната комисия. Горан Благоев заяви, че е разбрал от колеги за решението и едва преди малко е уведомен устно от програмния директор: „Извика ме програмният директор и ми каза, че заради всичко, което се е случило напоследък, и заради това, че членувам в политическа партия от събота „Вяра и общество“ няма да е на екран“, заяви Горан Благоев. Съобщено му е било също, че „не е уволнен“, което вероятно не може да стане без предизвестие, а „остава изпълнителен продуцент на извънредни предавания, свързани с националния и църковен календар“.

Според водещия това решение е напълно неочаквано, тъй като той има подготвени две предавания напред, уговорени срещи и снимки.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/6daf4 

Разпространяване на статията:

 

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]