Мобилно меню

4.9677419354839 1 1 1 1 1 Rating 4.97 (62 Votes)

2020 07 21 19 13 20Днес Епархийският съвет на Сливенска митрополия публикува свое изявление по повод обвиненията към секретаря на епархията Вълкан Янев. Той беше набеден, че „има намерения да извърши неправомерни действия в ущърб на Сливенска епархия“. Става ясно, че заради тези обвинения, които г-н Янев отрече, той е подал оставка още на 26 юни т. г.

В изявлението си Епархийският съвет на митрополията заявява, че „с изнесените факти се цели злепоставяне на секретаря, Сливенския митрополит и митрополията“.

Днес се е състояло заседание по този повод, на което Епархийският съвет е взел решение „да не приема оставката и му предлага да изпълнява своите задължения като секретар“.

Все още не  ясно какво ще предприеме Вълкан Янев след това решение. В началото на другия месец се навършват петдесет години от постъпването му на този пост в Сливенска митрополия, съответно той от много години е пенсиониран, но продължи да изпълнява длъжността си.

През м. юни в местни електронни медии излязоха публикации с твърдения на сливенския свещеник о. Силвестър Янакиев, че е разкрил схема, ръководена от секретаря на митрополията, за скандално прехвърляне на четири хиляди декара църковни земи край Бургас на частна фирма.

Повече за този случай – тук.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/663pd 

Разпространяване на статията: