Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (36 Votes)
От 20 до 30 юни 2010 г. в манастира „Св. вмч. Георги” край град Хаджидимово, на 20 км южно от гр. Гоце Делчев, се проведе втора лагерна смяна на детски православен лагер, организиран от Неврокопска света митрополия. В смяната лагеруваха деца от неделните училища от градовете Петрич, Кресна, Разлог, както и ученици от СОУИЧЕ „Св. Климент Охридски” в Благоевград и ученици, изучаващи Религия като СИП от ОУ „ Христо Ботев” с. Катунци, общ. Сандански.

Под  сянката на вековен чинар и с умелото ръководство на учители-богослови, сред игри и песни децата усвоиха и затвърдиха знанията си за светиите, за храма като Божи дом, за молитвата като разговор с Бога, за постите, за изповедта и св. Причастие като тайнство, което много от децата приеха в края на лагерната смяна.

Със своите сръчни ръце и с помощта на напътствията на  ръководителките си децата изработиха красиви творби, с които украсиха трапезарията в манастира.

Децата, изучаващи иконопис в неделното училище в гр. Петрич, и деца от с. Катунци изработиха много красиво пано с ликовете на светците, чиито имена носиха отборите, на които бяха разделени лагерниците в техните игри и други занимания.

В края на лагерната смяна на децата не им се тръгваше, защото за изминалото време се сприятелиха помежду си и обикнаха това красиво и свято място, където си обещаха да дойдат за нови срещи.

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/3kwyf 

Разпространяване на статията: