Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (45 Votes)

001Излезе от печат Успенският брой на списание „Амвон“ за 2023 г., издание на храм „Св. Атанасий“, гр. Варна.

Изданието започва с похвално слово за св. Богородица. Включени са статии на проф. Алексей Осипов, който призовава православните християни да сравняват мислите и делата си с Евангелието, на ставроф. ик. Дончо Александров – за това, как да придобием Божията помощ. В рубриката „Адам и Ева“, посветена на отношенията между мъжа и жената, е представен текст на игумения Елена, която разсъждава върху добродетелите на омъжената жена. На „противоестествените грехове“ е посветен материал на еп. Варнава.

Особено интересна е статията на големия руски богослов митр. Антоний Сурожки „Човешките ценности в медицината“, където от християска гледна точка са разгледани етични проблеми в медицинската помощ за опазването на човешкия живот. Като продължение на етичните страни на медицината е статията за аборта на Никополски и Превезки митрополит Мелетий (Каламарас).

За омразата и осъждането разсъждава о. Ясен Шинев. А продължението на тези размисли е статията на С. Комаров „Невярващите няма да познаят в нас християнина…“.

В рубриката „Гласът на отците“ са представени размислите на св. Силуан Атонски за битката ни с врага, която е ежечасна.

Читателите ще могат да прочетат и интервю с о. Борис Борисов, чийто живот е съчетание от живот на свещенослужител и музикант.

Това са само малка част от материалите, включени в изданието, което се печата във Варна от 2005 г. и се разпространява безплатно.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/dwkw9 

Разпространяване на статията:

 

 

И рече старецът...

Само чрез сражение душата постига напредък.

Авва Йоан Ниски