Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (5 Votes)

Мая Бекова прави благотворителност не със собствени средства, а с голяма доза ентусиазъм, вяра и любов.
Преди две години, Мая и нейни приятели, решават да открят банкова сметка, за да набират средства за хората с увреждания. От идеята се ражда сдружение. Наричат го "Усърдие".

Хората тук сами правят проектите си, с които кандидатсват за финансиране в различни фонадиции. Работата им е най-вече свързана с професионалното обучение и реализация на хората с увреждания.
"Има хора, които искат да ни помогнат някакси финансово, но не биха искали да дойдат, защото се натъжавали като гледат хора на количка и така в тежко състояние. Аз в началото се опитвах да им кажа, че не е кой знае какво, но напоследък просто се ядосвам", споделя Мая Бекова. 

Иван Георгиев страда от церебрална парализа, той е юрист и работи в сдружението:
"Всеки трябва да се стреми да си направи живота колкото е възможно по-добър."
В живота си Мая е срещнала много доброта и любов. Това й дава кураж да продължава напред.
"Нашето съществуване се крепи на тази любов. Така, че не мога да си представя, че някой може да ни гледа отстрани и да казва - горките как се справят с този живот и с тази липса на финанси. Аз бих казала - ох може само да ни облазявяте, защото всеки ден при всяка една трудност се срещаме с хора, които дават добро", допълва Мая.
Един два пъти седмично тук се събират групи на хора с увреждания. Днес те подготвяха празничната си украса за следващата им среща.

Източник: bTV Добрата новина, www.btv.bg/news/?magic=good


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/ak3 

Разпространяване на статията:

 

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]

 

И рече старецът...

Не търси съвършенството на закона в човешките добродетели, защото в тях няма да го намериш съвършен; неговото съвършенство е скрито в Христовия кръст.

Св. Марк Подвижник