Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (5 Votes)

На 24 май тази година хората от Пазарджик ще има къде да поднесат цветя. Местен скулптор подари на общината проекта си за паметник на братята Кирил и Методий и в момента вае фигурите им.
Скулпторът и синът му казват, че паметникът в родния им град ще бъде единственият в страната, където Кирил и Методий са с ореоли. Така те изразяват почитта си към делото на двамата братя и отправят към най-младите посланието да не забравят корените си.

Петметровите фигури на Кирил и Методий засега все още са в ателието на учителя по изобразително изкуство Спас Киричев. Скулпторът започва работа по композицията преди три месеца, но твърди, че идеята за нея не му е давала мира в продължение на четири години.
"Винаги като се започне едно добро дело, трябва да се постави първата точка. Тогава хората се обединяват около нея и след като е добро, то ще се реализира", обяснява Спас Киричев.
Той поставя първата точка, като дарява на общината проекта за паметника. Горд е, че синът му е неотлъчно до него - и за дарението, и за изработката.
"Трябва да има място, където да се поднесат венци и да се отдаде почит на първосъздателите на българската писменост, защото те крепят българския дух",  казва Сашо.

Източник: bTV Добрата новина, www.btv.bg/news/?magic=good


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/ax9 

Разпространяване на статията:

 

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]

 

И рече старецът...

Това е удивителен духовен закон: започваш да даваш това, от което сам се нуждаеш, и веднага получаваш същото двойно и тройно.

 

    Игумен Нектарий (Морозов)