Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (19 Votes)

patrijarsija spcАрхиерейският събор на Сръбската православна църква изрази критиките си относно законопроекта за еднополовите съюзи в страната. За Сръбската църква споменатият законопроект е неприемлив, се казва в становището, тъй като по-голямата част от предложените разпоредби са в противоречие с Евангелието на Христос и цялостния опит и практика на Църквата, върху които са основани духовно и морално сръбският народ, но и цялата европейска цивилизация.

Недопустимо е еднополовите съюзи да се приравняват по закон с брака и семейството, както предвижда законопроектът, тъй като това дискриминира брачния съюз като християнска и защитена от закона ценност.

Църквата уважава свободата, която Бог ни е дал, и разбира човешкия стремеж да изрази свободата си по различни начини. Архиерейският събор е съгласен, че е необходимо хората, третирани в законопроекта, да упражняват определени лични, имуществени и други права, но те трябва да се уредят в правния ред на Сърбия изцяло административно, без намеса в брачното и семейно законодателство.

Архиерейският събор приема и насърчава диалога като единствен и необходим начин за намиране на решение по всички въпроси от обществено значение, както и по този въпрос, който предизвиква голямо безпокойство. Архиереите изразяват своето очакване, че аргументите на Сръбската православна църква по този въпрос ще бъдат уважени.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/6yf8u 

Разпространяване на статията:

 

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]