Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (39 Votes)

anastasios 5Тиранският и на цяла Албания архиепископ Анастасий (Янулатос) обяви, че Православната църква подкрепя по всякакъв начин пострадалите от силното земетресение, разтърсило страната на 26 ноември т. г. „Ние не сме наблюдатели на бедствието, а сме редом до пострадалите и според силите си се опитваме да решим проблемите на хората. Отворихме за лишените от покрив манастирите и църквите“, заяви архиепископът. Православната църква обяви и дарителска сметка в подкрепа на хората, загубили близките си или останали без дом, а специална комисия, оглавявана от Фиерския митрополит Николай, събира храни и вода, одеала, дрехи и обувки. Особено деен е Младежкият отдел към Архиепископията, като младите хора оказват помощ и на ранените.

Земетресението със сила 6.4 по скалата на Рихтер отне живота на над 50 души, а 650 са ранени. Регистрирани са близо 500 вторични труса, като на пострадалите оказват помощ екипи от Италия, Гърция, Румъния, Косово и Черна Гора.

Българският патриарх Неофит също изпрати съболезнователно писмо до архиеп. Анастасий, в което се казва: „В този момент, когато душите и сърцата ни са изпълнени със скръб от случилото се бедствие, отправяме сърдечна и искрена молитва към Всеподателя на всяко добро Господ Иисус Христос да успокои земната твърд и я превърне в спокойно място за живот на Своето творение“.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/uhhw8 

Разпространяване на статията: