Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (32 Votes)

16През следващите седмици официална делегация на Вселенската патриаршия, водена от Пергамския митрополит Йоан (Зизиулас), ще посети Белград. Това съобщи светското сръбско издание Данас, но информацията беше потвърдена и от говорителя на Сръбската патриаршия Бачки еп. Ириней (Булович). В интервю за вестника той заяви: „Неофициалната новина, която визирате, е, че в обозримо бъдеще Негово Светейшество патриарх Ириней и Св. Синод на Сръбската патриаршия ще бъдат посетени от високопоставена делегация на Константинополската патриаршия, водена от Пергамския митр. Йоан (Зизиулас)“.

На въпроса, каква е целта на посещението, еп. Ириней отговори: „Каква е причината за това посещение и какви ще бъдат обсъжданите теми аз не знам, защото никой не ни е казал. Вашето предположение, че ще се обсъждат проблемите на Църквата в Украйна и Северна Македония, не е нелогично, но не е проверено. Аз лично не мога да ви кажа нищо, защото не съм пророк. Времето ще покаже и обществеността ще бъде уведомена“.

На архивната снимка отляво надясно: Пергамски митр. Йоан, Браничевски еп. Игнатий и бившият Захумско-Херцеговински еп. Атанасий (Йевтич, сега на покой).


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/u4r99 

Разпространяване на статията:

 

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]