Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (3 Votes)
На 3 октомври агенция “Итерфакс” предаде, че архиепископът на Милано, кардинал Диониджи Тетаманци, който е на посещение в Русия, е съобщил, че ръководеният от него диоцез ще удовлетвори искането на Руската православна църква да се осигури на църковната община на Московската патриаршия в Милано място за извършване на богослужение.

След срещата си с патриарха на Москва и цяла Русия Алексий ІІ кардинал Тетаманци уверил, че на руската община ще бъде предоставено постоянно място за богослужение. А временно, докато въпросът се уреди, на църковната община ще бъде преотстъпена църквата “Св. Антоний Велики” в центъра на Милано, където ще се извършва богослужение както в празнични дни, така и в останалите дни от седмицата.

Българската църковна община в Милано, която беше основана още на връх Рождество Христово 2005 г., оттогава все очаква действия на ръководството на БПЦ, особено от страна на Западно- и Средноевропейската епархия пред кардинала на Милано, за предоставяне на такова място за богослужения, но доколкото ДвериБГ можа да установи, писмено искане за това все още не е внесено в Миланската архиепископия.

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/3a6dy 

Разпространяване на статията: