Мобилно меню

4.3333333333333 1 1 1 1 1 Rating 4.33 (6 Votes)

maltiiskiПосолството на Суверенния Малтийски орден в Република България изпрати до редакцията ни съобщение относно действия на правоохранителните органи в Република Италия срещу поредния мним „малтийски орден“. В съобщението се казва:

"Посолството на Суверенния Малтийски орден в Република България научи с удовлетворение за осъществената тази сутрин в Италия акция на карабинерите срещу множество лица, които - както става известено от официалните декларации на италианските специални служби, отразени по телевизията, радиото и останалите средства за осведомяване – са се афиширали неправомерно за официални представители на мним „Малтийски орден“, като са продавали фалшиви ордени и документи с цел нелегална имиграция и съответно са прибирали парични суми за благотворителна дейност, която, разбира се, никога не е осъществявана.

Тази акция на правова съпротива следва и други сходни инициативи от репресивен характер, предприети неотдавна от италианските сили на реда срещу мнимите „малтийски ордени“.

Посолството на Суверенния Малтийски орден в Република България използва случая, за да осведоми, че за съжаление и в България има лица, подвизаващи се като представители на мними „малтийски ордени“ и „малтийски рицари“. Посолството вече е информирало надлежно компетентните български власти и приканва всеки, който от добри чувства е бил подмамен от подобни лица, да уведоми незабавно за евентуални подобни случаи управляващите и съдебни власти на Република България."

ko4ev

Повод за реакцията на посолството на Малтийския орден беше широко отразената в медиите (и най-вече във в. "Стандарт") международна среща на български тамплиери в Равда, в която участваха и представители на споменатия мним "малтийски орден". В тамплиерската среща участваха и български "архонти", облечени с "архонтски" одежди и носещи "архонтски" символи. Припомняме, че Ватиканът не признава никакви тамплиери, нито рицарски и други ордени с изключение на Малтийския, който има посолства в много държави по света. От Ватикана предупреждават, че зад тези ордени и квази-рицарски организации, които са все повече по света, могат да се крият престъпни дейности и бизнесинтереси. 

Подобна организация - на архонтите - беше създадена и у нас преди няколко години. От самото начало на своето възникване тя "легитимира" себе си чрез връзки с фалшиви рицари, тамплиерски и други подобни организации, непризнати от нито една официална църковна институция по света.

През изминалата година българският Св. Синод легитимира архонтската организация у нас под натиска на Пловдивския митрополит и по този начин беше допуснато БПЦ да се използва за реклама и легитимиране на това пара-религиозно движение. Вярващите не припознаха като църковно и православно това синодално решение, неподписано и от приснопаметния патр. Максим. Неговата валидност оспориха и някои от членовете на Св. Синод.

На снимката: Архонт Иван Кочев-Чомбе пристига на срещата на тамплиерите и "малтийските рицари" в Равда през май т. г.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/xh46a 

Разпространяване на статията: