Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (39 Votes)

142На 3 ноември, четвъртък, Двери ще представи свои издания на Фестивала на православната книга, който се провежда през тази седмица в старинния храм „Света Софѝя“. Полина Спирова и Златина Каравълчева ще разкажат за книгите, плод на сътрудничество през последните години между фондация „Двери“ и различни митрополии и църковни институции у нас и в чужбина.

6511Сред тях са Философия на православното пастирство от архиеп. Йоан (Шаховской) – съвместно издание със Софийска св. митрополия, Св. Марк Ефески и Флорентийската уния от архим. Амвросий (Погодин) – съвместно издание с Варненска св. митрополия, Православие и благовестие през 21 век от Д. Керамидас и Съвременни старци на Православието – съвместни издания с Русенска св. митрополия, Мисията на Църквата. По стъпките на Христос от Тиранския и на цяла Албания архиеп. Анастасий (Янулатос), както и сборник с икони от Рилския манастир. Читателите ще могат да се запознаят с последното издание на фондация „Двери“ – книгата Вярвам, затова говоря на митрополита за САЩ, Канада и Австралия Йосиф (Босаков).

В същата вечер ще бъдат представени изданията на Зографския манастир, както и издателската дейност на фондация „Комунитас“.

Програмата ще започне в 18:00 ч. с изпълнения на хора при столичния храм „Света Троица“ с диригент ставроф. ик. Александър Лашков.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/dp89p 

Разпространяване на статията: