Мобилно меню

4.9763779527559 1 1 1 1 1 Rating 4.98 (254 Votes)

1Стотици картички, играчки и коледна украса подредиха децата от Неделното училище и Ателието по иконопис в храм „Света Троица“ в Стара Загора, за своя Пети рождественски благотворителен базар, който започна на 28 ноември. Събраните средства ще подпомогнат лечението на Ромина – деветгодишно момиченце, болно от левкемия. (Повече за лечението на Ромина – тук).

Благотворителната кауза спечели сърцата на мнозина. Малките християни бързо получиха подкрепа от своите родители, от близки и приятели.

44Инициативите на Неделното училище към старозагорския храм „Света Троица“ имат не само конкретна благотворителна цел. По традиция те са част от възпитанието на малките християни. Показват им на практика връзката между вяра и дела, учат ги на състрадание и им помагат да отворят сърцата си за болката на страдащия ближен.

Към инициативата на децата от Неделното училище при храм „Света Троица“ се присъединиха от Центъра за специална образователна подкрепа – Стара Загора; ДГ № 55 „Незабравка“ в с. Хан Аспарухово; „Картичкофурии – блог за предизвикателства, идеи и вдъхновение“.

259726162 4548226911892196 6442984816084713256 nБогословският факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ също подкрепи благотворителната кауза и ще закупи сто броя от коледните картички. Те ще бъдат изпратени като Рождественски поздрав до архиереите на БПЦ, до администрацията и преподаватели на Софийския университет, както и до приятели на факултета. Наред с пожеланията за Рождество Христово ръководството на Богословския факултет чрез картичките ще разкаже за благотворителното начинание в помощ на деветгодишната Ромина. На гърба на благотворителните изделия е отбелязана банковата сметка в помощ на Ромина. Всяка картичка носи печата на храм „Света Троица“ – Стара Загора, както и невидимия за очите печат на любовта и съпричастието.

Касичка за събиране на дарения за болното дете е поставена до Рождественската елха в параклиса на Богословския факултет на СУ.

Фейсбук страница на базара – тук.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/8ha9h 

Разпространяване на статията: