Мобилно меню

4.988188976378 1 1 1 1 1 Rating 4.99 (254 Votes)

ROMINA„Нищо не ни уподобява на Бога така, както благотворителността“, казва св. Йоан Златоуст. Това ще е поредният особен урок, който ще се опитат да научат децата от Неделното училище при храм „Света Троица“ – Стара Загора. Те вече подготвят новата си благотворителна изложба с картички за Рождество Христово. Както винаги – с ентусиазъм и с много, много любов. Тази година обаче в работилничките ще е необичайно тихо, не само заради пандемията. А защото в историята, свързана с новата благотворителна кауза, има истинска болка.

Ние също ще влезем на пръсти в тази история. Тя е за момиченце, което е само на девет години. То се казва Ромина. На 8 февруари 2021 г. Ромина получава страшната си диагноза: левкемия. Само шест месеца преди това тя е загубила своя баща, който умира от тежка онкологична болест. Освен от безплатна химиотерапия Ромина се нуждае ежемесечно и от скъпоструващо таргетно лечение. А това, което би могло качествено да промени състоянието ѝ, е след петата химиотерапия да се направи трансплантация на стволови клетки в чужбина. Което струва много пари.

Днес Ромина разчита на майка си. И на всички нас, които бихме могли поне мъничко да ѝ помогнем.

Никога не е било толкова важно, както сега, да си купите коледни картички от храм „Света Троица“ – Стара Загора. Децата от Неделното училище вече работят по тях. Тихо, с много любов. И с гореща молитва за Ромина.

П.П. В помощ за лечението на Ромина е създадена и банкова сметка за дарения на името на майка ѝ:

BG93BPBI79352053555103

Деяна Белчева Нончева


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/84cau 

Разпространяване на статията: