Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (27 Votes)

starozagorski mitropolit kiprianПо повод имения си ден Старозагорският митрополит Киприан организира няколкодневни чествания. В престолния град ще пристигне чудотворната икона на Пресвета Богородица „Скоропослушница“ от гр. Ананиев, Украйна. Точно на имения си ден, 31 август, вторник, митр. Киприан ще оглави празничната света литургия в катедралния храм „Св. Николай“.

Вечерта в 20 ч. в двора на Старозагорска митрополия ще се състои прием. Вместо подаръци владиката насърчава гостите си да подкрепят кампанията „Да помогнем заедно на Комплексен онкологичен център – Стара Загора“. Основната цел на инициативата, която стартира на 20 юли, Илинден, е закупуването на апарат „DAKO AS Link 48“, който да послужи за по-бърза и по-добра диагностика при лечението на онкоболните. Стойността му е 99 000 лв. без ДДС. Всеки, който желае да подкрепи инициативата, може да го направи и на следната банкова сметка:

ПЪРВА ИНВЕСТИЦИОННА БАНКА – КЛОН СТАРА ЗАГОРА
бул. „Цар Симеон Велики“ 104
IBAN: BG40 FINV 9150 5316 3415 53
банков код: FINVBGSF
основание: Дарение КОЦ Стара Загора

За честванията на имения ден на митр. Киприан са поканени архиереи от БПЦ и чужбина, както и гости от епархията и цялата страна. Програмата на тържествата, която е публикуване на сайта на Старозагорска митрополия, подлежи на промени заради епидемиологичната обстановка и мерките на здравните власти във връзка с разпространението на COVID-19, които са в развитие и е възможно да се затегнат дотогава.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/89wqc 

Разпространяване на статията: