Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (12 Votes)

171739Ректорът на Софийската духовна семинария „Св. Йоан Рилски“ архим. Пахомий разказа в телевизионното предаване „Беновска пита“ за положението в духовното училище, което премина на дистанционно обучение след хоспитализиране на един от преподавателите с коронавирус в болница „Пирогов“. Архим. Пахомий заяви, че става дума за зам.-ректора йером. Мелетий, който се лекува в столичната болница с двустранна пневмония, но състоянието му значително се е подобрило.

Ректорът категорично отхвърли слуховете за масово заболели в семинарията и обясни, че са тествани петдесет и един души, преподаватели и други служители, като тестовете на всички са били отрицателни. Само на някои от учениците е направен тест, като е установено, че има няколко заразени, но те всички са безсимтомни, увери ректорът. Той заяви, че е в постоянен контакт с родителите и се осведомява за състоянието на учениците. Според изискванията на РЗИ семинарията ще бъде в режим на дистанционно обучение до 16 октомври.

Архим. Пахомий увери също, че училището, като подчинено на МОН, спазва всички изисквания за среднообразователните училища за обучение в условията на пандемия и отрече слуховете, че е забранил носенето на маски от ученици и служители. Тъй като училището е пансион, е необходима строга дисциплина, за да не се допуска разболяване на ученици и учители.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/6dyry 

Разпространяване на статията:

 

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]