Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (54 Votes)

IMG 20200216 113405Възможностите за обучение в Софийската духовна семинария „Св. Йоан Рилски“ и квалификацията, която се получава там, бяха представени на образователен форум в гр. Корча, Албания, който се състоя на 16 февруари. В срещата, организирана от Министерството на образованието и науката за набиране на студенти, участваха представители на различни български университети.

Софийската семинария беше представена от секретаря дякон Слави Спасов и Ервис Талюри, докторант в УНСС и бивш възпитаник на духовното училище. Те разказаха за обучението, възможностите и съвременните условия, които предлага семинарията. Припомниха, че през последните петнадесет години около двадесет души, етнически българи от Албания, са завършили средното си образование в духовното училище и са продължили своето обучение и живот в България. Сред тях има докторанти, юристи, икономисти, компютърни специалисти, църковни певци и др. 

За хората от българската диаспора в Албания беше полезно да научат за възможностите, които децата им имат да получат средно държавно образование в България.

Източник: Сайт на Софийската духовна семинария


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/63au9 

Разпространяване на статията: