Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (21 Votes)

thumb4 sv Andrey Kritski pravoslavie.ruВ първата седмица на Великия пост във всички храмове в страната започва четенето на части на Великия покаен канон на св. Андрей Критски. В София от понеделник до четвъртък от 18 ч. по традиция ще се състоят съборните богослужения, на които ще се извършва велико повечерие с четене на канона, а песнопенията ще се изпълняват от Хора на софийските свещеници под диригентството на ик. Кирил Попов.

Тази вечер, 11 март, понеделник, в митрополитския катедрален храм „Св. Неделя“ Мелнишки еп. Герасим, главен секретар на Св. Синод, ще положи началото на четенето на Великия покаен канон.

На 12 март, вторник, в старинния храм „Св. Софѝя“ Белоградчишки еп. Поликарп, викарий на Софийския митрополит, ще чете втората част от канона на св. Андрей Критски.

На 13 март, сряда, в храм „Св. Седмочисленици“ Тивериополски еп. Тихон ще прочете трета част на канона.

На 14 март, четвъртък, в храм „Св. Георги“ на бул. „Св. патр. Евтимий“ архим. Василий, протосингел на Софийска митрополия, ще прочете последната част от канона.

Всички богослужения са от 18 ч.

Освен това от 15 март, всеки петък от 18 ч. ще се чете по една част от Богородичния акатист. Първата част ще прочете еп. Герасим на малкото повечерие в митрополитския катедрален храм „Св. Неделя“.

На 22 март в храм „Св. Параскева“ Белоградчишки еп. Поликарп ще прочете втората част на Богородичния акатист.

На 29 март в храм „Покров Богородичен“ Тивериополски еп. Тихон ще прочете третата част на Богородичния акатист.

На 5 април в храм „Живоприемен източник“, кв. „Подуяне“ архим. Василий ще прочете четвъртата част от Богородичния акатист.

На 12 април в катедрален храм „Св. Неделя“ на съборно богослужение с молитвеното участие на Негово Светейшество Неофит, митрополит Софийски и патриарх Български, ще бъде прочетен целият акатист на св. Богородица.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/ud8r8 

Разпространяване на статията:

 

 

© 2005-2016 Двери БГ и нашите автори. Препечатване - само при коректно посочване на първоизточника.