Мобилно меню

4.9466666666667 1 1 1 1 1 Rating 4.95 (150 Votes)

Patriarch NeofitДнес, 16 май, Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит беше изписан от болницата, където той се лекува в продължение на почти месец. Главата на Българската православна църква беше приет на 18 април 2018 г. в болница „Аджъбадем сити клиник – Болница Токуда“ в София. Според неофициална информация той бил намерен в безсъзнание в покоите си и веднага е извикан лекарски екип, който е препоръчал спешно лечение в болница.

През всичките тези дни патриархът беше изолиран в реанимацията независимо от изявленията на ръководителя на съответната клиника, проф. д-р Николай Младенов, че патриарх Неофит е в добро здравословно състояние, контактен и без сериозна заплаха за здравето му. Медици смятат, че той е държан в това отделение за интензивно лечение, за да се ограничи достъпът на външни хора до него. Както стана известно от изявления пред медии на родния му брат доц. Димитър Н. Димитров, дори той не е бил допуснат да види брат си, макар да е най-близкият му роднина.

Патриархът ще продължи с лечебните процедури в жилището си в сградата на Софийска митрополия, но всички се надяват, че при домашни условия възстановяването му ще е много по-успешно.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/ux8qy 

Разпространяване на статията:

 

 

© 2005-2016 Двери БГ и нашите автори. Препечатване - само при коректно посочване на първоизточника.