Мобилно меню

4.8518518518519 1 1 1 1 1 Rating 4.85 (54 Votes)

downloadСв. Синод не е разпуснал архиерейската комисия за преговори с Македонската църква и останалите поместни православни църкви. Това заявяват от Отдел „Връзки с обществеността“ на Св. Синод. В съобщението се казва:

„По повод на изразено медийно твърдение, което е злонамерено и уронващо престижа и авторитета на Синодалната архиерейска комисия за преговори с МПЦ и останалите Поместни православни църкви за установяването на канонически статут на МПЦ с председател Старозагорски митрополит Киприан, че Св. Синод е разпуснал тази комисия, и че тя досега въобще не е работила, Ви известявам официално за следното: 

Откакто Св. Синод на Българската православна църква – Българска патриаршия в заседанието си на 27.11.2017 г. – пълен състав определи тази комисия, тя не е разпусната, а председателят и членовете ѝ разглеждат в детайли постъпилите писма, искания и твърдения и подготвят мотивирано становище пред Св. Синод“.

Ако настъпи промяна по тази тема, това ще бъде официално обявено, добавят от прес-центъра на Св. Синод.

Становището на прес-центъра на Св. Синод е лаконично и не дава повече информация за конкретната дейност на комисията освен това, че нейните членове четели постъпилите писма и реакции, за да ги докладват на Св. Синод. Архиерейската комисия беше определена с цел да води преговори с останалите поместни Църкви, но не се дават официални сведения дали са осъществени контакти от българска страна.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/ux8r8 

Разпространяване на статията:

 

 

© 2005-2016 Двери БГ и нашите автори. Препечатване - само при коректно посочване на първоизточника.